Jacqueline

Jacqueline's favo LOTR
Geboren:
13 oktober 1958 in Drenthe waar ik tot mijn 18e heb gewoond. Daarna ben ik via Arnhem, Den Haag en Londen in Amsterdam terechtgekomen, waar ik nog steeds met plezier woon.
Werk:
Ik werk voor een Professor in de Computer Architectuur aan de Universiteit van Amsterdam. Verder doe ik nog wat vrijwilligerswerk.
In nksf sinds?
April 2005, als happy ontlurker!
Hobbies:
Jigsaw puzzels. Lezen voor ik ga slapen. Films zien in de bioscoop. Klassieke muziek luisteren in het Concertgebouw. SF series volgen op tv.
TV series:
Buffy, Angel, Firefly, Carnivale, Stargate SG1 en Stargate Atlantis, Battlestar Gallactica, Lost, Medium, Sea of Souls, Dr. Who, 24, CSI Las Vegas, Engelse comedies.
Films:
LotR, StarWars, Serenity, Bram Stokers Dracula, Sin City, Gladiator en al die andere steengoeie films, met als laatste (off topic)….Brokeback Mountain.
Muziek:
Ik ben gek op filmmuziek met als favoriet LotR. Verder houd ik ook erg van klassieke muziek vooral op zondagochtend. Mijn favoriete vocale groep is Venice, van wie ik al 5 concerten heb bijgewoond. Van de laatste tijd vind ik de muziek van Keane erg mooi. Wat er verder in mijn kast staat…… Heel afwisselend eigenlijk…U2, Brian Adams, Tears for Fears, Robbie Williams, Lighthouse Family, George Michael, Simply Red. Zelfs een CD van TOFOG, de band van Russell Crowe!
Boeken:
Tot mijn 20ste had ik een hekel aan lezen. Kreeg toen het boek The Shining van Stephen King en dat veranderde een boel. Stephen King begon na een flink aantal verhalen te vervelen. Toen werd ik voorgesteld aan Lestat en dat was een bijzonder aangename kennismaking. Ook de introductie aan de Mayfair familie. Tussendoor nog de Ontdekking van de Hemel gelezen, wat ik ook prachtig vond. Heb net The Hobbit uitgelezen en ben nu begonnen aan LotR.